Kennis Energiecentrum is ontstaan vanuit mijn wens om een concept te creëren van herstel en balans tijdens retraites die méér bieden dan alleen professionele begeleiding. Retraites op een schitterende plek in de Provence met een heerlijk klimaat waar je echt tot jezelf kunt komen, ontspannen en werken aan het opbouwen van nieuwe energie en kracht. Naast de professionele begeleiding is er echt tijd voor jou, even pas op de plaats, noem het een time-out. Volop individuele aandacht en zorg met dagelijks heerlijke maaltijden, comfortfood, energieopbouwend, zoveel mogelijk biologisch en natuurlijk vers bereid. De retraites sluiten allemaal aan op het (terug)vinden van balans in je leven en om opgeladen met nieuwe energie positief verder te kunnen gaan.

We bieden je graag wat extra’s naast de faciliteiten en het programma. Daarom verblijven de begeleiders ook op de locatie en is er altijd iemand in de buurt voor dat plusje in aandacht en ondersteuning. Dat kan variëren van een luisterend oor tot een plaid om je schouders als je buiten zit te relaxen. Een programma waarbij je echt wordt “ontzorgd”.

Een extra “boost” of ontspanning, kracht en balans terugvinden onder professionele begeleiding in een rustgevende verzorgende omgeving? Wellicht zijn de retraiteweken van Wiva Kristina dan geschikt voor jou, je bent van harte welkom!

Onze Retraites worden begeleid door professionele therapeuten.

Franka van der Vorst, psychotherapeut en GZ-psycholoog
Vanaf 2019 ben ik betrokken bij de opzet en de begeleiding van de Burn-out Retraites in de Provence. Deze doelgroep heeft in het bijzonder mijn interesse en met mijn jarenlange ervaring zet ik me van harte in om met de deelnemers aan de slag te gaan. In mijn werk staan drie begrippen centraal:
Verbinding: Je verbinden met jezelf, je gevoelens en de keuzes die je maakt. In contact zijn met jezelf opent mogelijkheden tot verbinding met de ander. Daarin is het belangrijk om je eigen ruimte in te nemen en je grenzen te hanteren.
Loyaliteit: De meeste mensen zijn heel loyaal aan hun dierbaren; soms zelfs ten koste van zichzelf. Het is dan een uitdaging om daar een gezonde balans in te vinden.
Regisseur zijn van je eigen proces: Ik reik dingen aan, maar u beslist in welk tempo u uw stappen zet.

Jacobien Kamp, psycholoog
Toen ik afstudeerde kon ik me niet voorstellen dat ik na zoveel jaren nog volop plezier zou beleven aan werken. Voor mij is elke dag weer een uitdaging en geniet ik ervan om mensen te helpen zichzelf te ontvouwen.  Inmiddels is er in mijn leven en praktijk een ruime variëteit aan vraagstukken en ontmoetingen geweest. In die ontmoetingen kwam ik mensen tegen met hun individuele behoeftes en talenten die werken aan het realiseren van hun doelen, vaak aan de hand van minder of meer expliciete persoonlijke waarden. Binnen de geaccepteerde normen van een maatschappij of de structurele context van een organisatie kan dat wel eens een spannende dynamiek geven.
Toch zijn er altijd weer ongekende en nog te ontdekken mogelijkheden om deel uit te maken van de grote wereld maar ook daarin eigen keuzes te maken.

Caroline Hoek, psychotherapeut
Ik geloof in veerkracht en denken in mogelijkheden. Mijn persoonlijk leven en beroep zijn altijd verweven geweest. Natuurlijk heb ik mijn diploma’s behaald en daarnaast veel workshops en trainingen gevolgd. Maar het leven zelf is de beste leerschool. Hier heb ik geleerd dat trauma’s een doel hebben. Dat we de mogelijkheid hebben te leren van gebeurtenissen die aanvankelijk pijn doen. Dat we vaak sterker zijn dan we dachten en altijd kunnen kiezen hoe we naar een situatie kijken. Door steeds de bereidheid te hebben mezelf onder de loep te nemen kan ik vanuit persoonlijke ervaring een stuk meelopen op je pad. Inmiddels kan ik zeggen dat ik met lichtheid en vreugde in het leven sta. Ik gun jou dat ook, daarom hoop ik je tijdens een retraite te ontmoeten.