Programma Rouw: “ Over Leven en Verlies ”

Datum:  5 oktober t/m 9 oktober 2020

Een vijfdaagse retraite voor het hervinden van veerkracht en vreugde na verlies.

Essentie van het programma

 • Je gaat op reis naar een fantastische bestemming in de Provence, Zuid Frankrijk, waar een heerlijk klimaat heerst met 300 dagen zon per jaar. Het domein ligt op een weids landgoed midden in de natuur. Je neemt je intrek in één van de mooie ruime kamers met privébadkamer. Buiten staat het heerlijke verwarmde zwembad tot je beschikking.
 • Je wordt omringd door rust en ruimte op dit fantastische landgoed
 • Het is nu echt tijd voor jou! Even pas op de plaats.
 • Naast de professionele begeleiding is er extra aandacht voor jou, liefdevolle zorg naar wens maar vooral ook de mogelijkheid om te praten, te wandelen.
 • Je wordt verwend met liefdevol klaargemaakte maaltijden, om te genieten van de smaak maar ook om weer energieker te worden.
 • Tijdens deze dagen draait het om jou, daarom werken we met kleine groepen
 • Er is volop ruimte om ervaringen te delen, we hebben het over verlies en over hoe verder
 • Je krijgt inzicht in je eigen situatie en werkt met een persoonlijk leerplan
 • Je (her)ontdekt je innerlijke krachtbron waardoor je een weg kunt vinden naar vreugde
 • In deze retraite zet je stappen in het vinden van balans en het hervinden van energie
 • Je gaat opgeladen naar huis met zicht op nieuwe mogelijkheden.

Professionele begeleiding
De professionele begeleiding van de Retraite Rouw: “Over Leven en Verlies” wordt verzorgd door Caroline Hoek, psychosynthese therapeut, coach, specialist in transitie/ veranderprocessen.

Dagindeling en kosten

Op maandag word je tussen 14:00uur en 17:00uur verwacht op het domein. Je wordt van harte welkom geheten met een hapje en een drankje. Aansluitend gaan we om 18:00uur met elkaar aan tafel voor het nuttigen van een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd is er een kennismakingsbijeenkomst van 19:30uur-21:00uur.

De groepsbijeenkomsten vinden in de ochtend en de vroege avond plaats. Voor het ontbijt is er voor de vroege vogels de mogelijkheid om aan te sluiten bij een ontspannende ochtendmeditatie van 08:00uur-08:30uur. In de middagen vinden er individuele sessies plaats. Er is mogelijkheid om gemasseerd te worden, dit kan ter plaatse geboekt worden.

De ochtendsessies zijn gericht op het delen van ervaring, te kijken naar je proces en op zoek te gaan naar je kracht en balans. Het voeding geven aan nieuwe energie staat centraal. De avondsessies zijn vooral gericht om op een creatieve manier je eigen proces vorm te geven en uiting te geven aan gevoelens. De laatste sessie op vrijdag wordt afgesloten met een terugblik op de eerdere sessies en met een plan van aanpak: “hoe nu verder”.  De woensdagmiddag en avond is vrij naar eigen invulling.

Er is binnen het programma rekening gehouden om te kunnen genieten van de natuur en het comfort van het domein, uitrusten bij het zwembad, af en toe wat zwemmen, een ontspannende wandeling of een massage. We staan graag voor je klaar gedurende deze retraitedagen, extra aandacht voor jou omdat jij nu hier bent en het om jou draait. Voor een gesprek, gezelschap tijdens een loopje rond het domein, een arm om je heen als je daar behoefte aan hebt. We willen je graag met deze retraite een “warm” bad bieden zodat je met nieuwe energie en kracht terug kunt naar huis.

Kosten
De investering voor deze retraite Rouw: “Over Leven en Verlies” in de Provence bedraagt per deelnemer: € 1.885,- incl. BTW. Indien gewenst is het mogelijk de slaapkamer en badkamer te delen met 1 persoon, de investering bedraagt dan € 1.785,- incl. BTW.

Inclusief:

 • 4x overnachting
 • 4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner, drinken, versnaperingen. De maaltijden zijn zo veel mogelijk biologisch, vers bereid, rekening houdend met dieetwensen.
 • Therapeutische begeleiding

Exclusief:

 • Vliegreis/ treinreis
 • Vervoer van/ naar luchthaven/ treinstation
 • Verzekeringen

Vliegreis naar en van Nice (easy Jet, Transavia, KLM, Air France)
Treinreis via Brussel/ Parijs naar en van Aix en Provence

Aanmelden vindt plaats via bijgaand aanmeldingsformulier. Op basis van de aanmelding wordt er contact met je opgenomen voor een telefonische intake op basis waarvan de  inschrijving kan worden bevestigd.