Tijd van bezinning en nieuwe creativiteit

Voorjaar 2020: maart, april, mei en volop zon! Wat een heerlijk weer.

Daarnaast is er ineens door de opgelegde maatregelen van de overheid veel meer ruimte, overal. Buiten op straat maar ook binnen in mijn hoofd. Weinig tot geen verkeersgeluid meer, stilte, en daarvoor in de plaats de merel, de watervogels en het ruisen van de bladeren in de bomen. En dat niet alleen want ook ikzelf ervaar een soort van rust in mijn hoofd. Nu de bedrijfswerkzaamheden ook stil zijn komen te liggen, heb ik veel minder om handen. Dat geeft dus volop mogelijkheid om te bezinnen. Die echte rust te ervaren zonder afleiding.

Het valt nog niet mee om je er volledig aan over te geven. We zijn zo gewend aan uptempo presteren dat het ook een soort van afkicken is op het moment dat het wegvalt. Ik heb er 2 weken over gedaan om de situatie te aanvaarden, te accepteren en gebruik te maken van deze uitgelezen kans om te genieten van de rust en eens alles wat me bezighoudt op een rijtje te zetten. Inmiddels kan ik ronduit zeggen “wat een weldaad”!

Een zee van tijd om te overdenken op welke manier ik de retraites in 2021 vorm kan geven. Dat is dus mijn uitdaging de komende tijd, creativiteit inzetten om naast de bestaande retraites aanvullende, nieuwe en mooie thema’s een plek te geven in het concept van de retraites.

De zon schijnt altijd en in de Provence zeker! Ondanks het spijtige bericht dat ik de retraites van 2020 heb moeten cancelen gaan we dus 2021 weer met volle kracht vooruit om in te spelen op de groeiende vraag van onze potentiële deelnemers van de retraites.

Voor nu warme voorjaarsgroeten, Astrid.